Добре прогрітий пекарський камінь сприяє вирівнюванню температури в усій духовій шафі й дає змогу підтримувати її тривалий час, завдяки чому тісто пропікається рівномірно, низ не підгорає, а зверху утворюється рум’яна й тонка скоринка.Oct 11, 2020
Використовувати пекарський камінь досить просто. Кладемо камінь на решітку між нижнім і середнім рівнем. Тепер головне його правильно нагріти, а нагрівається він довго: з розрахунку пів години на 1 см товщини. Після того як камінь розжариться, на нього можна викладати і випікати хліб.
На камені печуть піцу, коржі та подовий хліб без здоби. Форми з хлібом ставлять на решітку, а здобний хліб або булочки викладають для вистоювання на деко і на ньому ж ставлять у духовку. Оптимальна товщина каменю – 1-2 см.
Цей дивовижний пристрій ще називають пекарським каменем. І він здатен творити справжні дива! Він перетворює звичайну духовку на справжню піч, завдяки йому ви зможете готувати хліб, піцу, пиріжки, булочки та будь-яку іншу випічку. І вона завжди буде виходити ідеальною – пишною, рум’яною і дуже смачною.