Амінокислотний профіль м’яса цієї риби дозволяє знизити рівень холестерину в крові. Завдяки мікроелементам і мінералам у великій кількості вживання цієї риби допоможе збільшити працездатність та імунітет, захистить організм від згубного зовнішнього впливу, включно з інфекціями та іншими шкідливими впливами.
Користь камбали . Достатньо 200 грамів філе, щоб забезпечити організм необхідною добовою нормою білка. Її м’ясо – це джерело вітамінів, мікро- та макроелементів, які позитивно впливають на імунітет і стан людини загалом. Йод покращує працездатність щитоподібної залози та нормалізує гормони.
Хімічний склад і калорійність Також вона містить вітаміни (А, D, Е, групи В), поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, амінокислоти, антиоксиданти, всі основні макро- і мікроелементи. Камбала є рекордсменом за вмістом йоду, селену, фосфору і кобальту.
М’ясо камбали можна варити, готувати на парі, запікати на деку, в духовці або горщиках, фарширувати, тушкувати, робити з філе рулети та смажити (у винному соусі, у клярі або паніровці, з овочами, креветками тощо). Її м’ясо нерідко виступає основним інгредієнтом різноманітних салатів.