Імітована ікра не шкідливавсі інгредієнти, що використовуються в ній, дозволені. Також вона має меншу калорійність, ніж справжня – близько 20-30 ккал на 100 грамів.
Велика кількість консервантів та солі не робить такий продукт корисним, пояснила дієтолог у розмові з «Газетою. Ru». «Загрозу представляють також молочна та лимонна кислоти. Обидві здатні спричинити алергічну реакцію», — додала фахівець.
Імітована ікра сама по собі не має достатньо яскравого смаку. Подавати її до маслинових млинців, мабуть, не варто. У кулінарії імітовану ікру використовувати можна, можливоскоріше, для нескладного прикраси страв, то є у тих випадках, коли смак справжньої ікри не грає вирішальної ролі загальної смакової композиції страви.
Натуральні ікринки побіліють і стануть непрозорими через білок, що згорнувся, а вода при цьому помутніє. Імітовані ікринки не зміняться зовні, ймовірно, відбудеться їхнє легке знебарвлення. Вода, якщо до неї помістили імітовану ікру, залишиться прозорою, може трохи забарвитися.