Кристалики льоду мають властивість руйнувати структуру продукту. Тому заморожені продукти з тривалим терміном зберігання втрачають вітаміни, стаючи, таким чином, для людини марними. Продукти ці можуть тільки втамувати відчуття голоду.
Мінуси заморожених продуктів для здоров’я Погано оброблений продукт або вміст шкідливих бактерій у їжі сприяє заморожуванню цих самих мікробів. Сальмонела, кишкова паличка спокійно переживає мороз, залишаючись у продукті. Під час розморожування ці бактерії оживають і поширюються в організмі.
Ці 11 продуктів не можна заморожувати в жодному разі
- Пляшки з вином, рідина в скляних банках …
- Яйця …
- Зелені листові овочі …
- Свіжі овочі та фрукти за неналежної температури …
- Повторно розморожене м’ясо, риба або птиця …
- Смажені продукти …
- Молоко, сметана, йогурт …
- Сира картопля
Під час заморожування плоди втрачають менше вітамінів і мінералів, ніж під час тривалого транспортування. Крім того, не секрет, що овочі та фрукти (зазвичай недозрілі!) перед відправленням у далеку дорогу обробляють усілякими хімікатами, щоб продукти не псувалися. Однак і з замороженими плодами не все так райдужно.