Привід для занепокоєння: Перероблене м’ясо так само небезпечне, як сигарети. Насправді: Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про наявність незаперечних доказів на користь того, що бекон (та інші види переробленого м’яса) можуть сприяти розвитку раку прямої кишки .Nov 27, 2015
За її словами, надмірне вживання цього продукту здатне призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Фахівець зазначає, що бекон містить велику кількість шкідливих трансжирів. “Згідно з рекомендаціями ВООЗ, жири мають становити 15-35 % добової калорійності раціону.
Про те, кому його їсти не варто, розповіла дієтолог, нутриціолог Ірина Писарєва. Бекон протипоказаний людям із захворюваннями нирок, сечокам’яною хворобою, діабетикам, а також тим, хто страждає від набряклості. “Бекон містить велику кількість натрію, солей, які затримують воду.
Свинина, з якої виготовляється бекон, містить у собі майже всі вітаміни, мінерали та мікроелементи. Бекон покращує стан серцево-судинної системи, відновлює сили людини, сприяє правильному формуванню скелета, а також позбавляє депресивного стану.