А ось у покупний майонез додають емульгатори та консерванти. Одним із головних емульгаторів на виробництві є яєчний порошок, продукт із вкрай високим вмістом холестерину.. Відкладення холестерину на стінках судин особливо небезпечне для людей похилого віку, людей з атеросклерозом, ожирінням та гіпертонією.
Майонез шкідливий тільки в тому випадку, якщо ми розглядаємо звичну магазинну версію: через входять до його складу різних корисних добавок і підсилювачів смаку, він має таку погану славу. Наприклад, у покупний соус часто додають барвники, загусники та консерванти, щоб продукт набув товарного вигляду.
Як і магазинний, майонез, приготовлений у домашніх умовах, не відрізняється меншою мірою жирності, і людям на дієті, звичайно, не підійде. Проте соус, приготовлений удома з якісних продуктів і без консервантів, набагато корисніший.
Майонез | |
---|---|
Основні | рослинна олія, яєчний жовток, гірчиця, оцет або лимонний сік, сіль, цукор |
Рецепт у Вікіпідручнику | |
Медіафайли на Вікіскладі |