– горішки (арахіс, волоські, кеш’ю, фундук); – овочі (баклажан, морква, редис, помідор, кукурудза, огірок, горох); – гілочки плодоносних дерев; – зелень (салат, петрушка, листя кульбаби, конюшина, салат);
У раціон джунгарських хом’яків можна кілька разів на місяць додати сухофрукти, сушену квасолю і горох. Із фруктів хом’якам можна давати грушу і яблуко, із зерен кавунове насіння, пшоно і овес, із зелені – паростки вівса і пшениці, листя буряка, з овочів – помідор, огірок, гарбуз і кабачок.
Злаки: кукурудза, ячмінь, пшениця, жито, овес. Овочі: броколі, морква, ріпа, гарбуз, топінамбур, кабачок. Фрукти: банан, яблуко, груша. Ягоди: малина, горобина, полуниця, смородина, вишня.
Можна згодовувати хом’якам кавунове, гарбузове, соняшникове насіння, квасолю, горох. Нечасто, але можна давати волоський, кедровий горіх, кеш’ю, арахіс. Як зелені корми підійде листя подорожника, кульбаби, конюшини. Подобається гризунам бурякове, морквяне бадилля, салатне листя.