У складі капусти містяться вітаміни С, група В, РР, U, каротин, залізо, кальцій, фосфор, мідь. Щи дуже багаті вітамінами і клітковиною. Щи зі свіжої капусти незамінний продукт для нормалізації травлення. Якщо щі зварені на м’ясному бульйоні, то вони містять корисні жири і незамінні жиророзчинні вітаміни.
Кислі щі – Не всі люди добре переносять капусту. Тому, якщо в когось проявляються симптоми щодо ШКТ, метеоризм, здуття живота, больові відчуття, зрозуміло, що споживання щей із квашеної капусти небажане.
Щи прекрасно засвоюються завдяки овочевій основі. Квашена капуста – ще здавна відома як дуже корисний продукт. Тут є вітамін В6, завдяки якому білок краще засвоюється. Також у наявності вітамін С, що захищає від застудних хвороб.