Виявляється, відкриту томатну пасту можна чудово зберегти в морозилці і потім використовувати в міру потреби. Для цього треба всього лише заморозити пасту порційно, а потім брати стільки порцій, скільки треба для рецепта.
Томатна паста може використовуватися для виготовлення кетчупу, відновленого томатного соку та інших продуктів на томатній основі. У невеликих кількостях використовується для збагачення аромату соусів. Томатну пасту додають у супи, використовують як основу соусу для піци.
Як використовувати томатну пасту Найчастіше з пастою готують соуси, підливи, заправки, солянки, овочеві та м’ясні рагу. Ніколи не забувайте про томатну пасту, якщо ви готуєте бобові, наприклад, білу квасолю. Спочатку наріжте ріпчасту цибулю півкільцями, роздавіть пару зубчиків часнику і порубайте крупно.