Залежно від завдання, мікрохвильовка має працювати на певній потужності. Для збереження теплоти страви достатньо 100-150 Вт, а для розморожування – 900 Вт. Щоб приготувати повноцінну страву, потужність має бути до 1400 Вт. Більшість сучасних моделей мають потужність від 700 до 1000 Вт.
Найчастіше в мікрохвильовках виходить з ладу запобіжник. Причина – перепади напруги або тривалий термін експлуатації. У цьому разі ремонт простий – потрібно замінити запобіжник на новий. НВЧ-піч може не вмикатися, якщо в неї нещільно закриваються дверцята.
В останньому випадку автор статті рекомендує вибирати вбудовану модель. Габарити і потужність. Обов’язково потрібно враховувати обидва ці параметри. Для простих мікрохвильовок об’ємом 20 л найоптимальніша потужність – 700-800 Вт, для моделей 15 л – 550 Вт, для мікрохвильовок на 30 л – мінімум 1100 Вт.