Вода повинна трохи кипіти. Замочена крупа звариться приблизно за 40 хвилин. Перловка без замочування буде готова щонайменше через 1 год.10 May 2019
Як варити перлову кашу на плиті Покладіть крупу в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні від 40–50 хвилин до години (залежно від того, чи замочувалась спочатку перлівка). Щоб приготувати перлову кашу на молоці, залийте крупу 1-2 склянками води і кип'ятіть 15 хвилин.
Крупу попередньо промити та замочити у воді на 12 годин. Злити воду, обполоснути та помістити перловку у сито для приготування. У каструлю налити невелику кількість води, помістити зверху сито, але рівень води не повинен стикатися з ситом. Накрити кришкою та варити до готовності перлівки близько 40-50 хвилин.
Ступінь готовності визначається за видом та консистенцією перлівки – готова крупа виходить м'якою, набряклою, зернятко до зернятка. Щоб зменшити час приготування перлівкинеобхідно попередньо вимочити її у воді. Для початку добре промийте крупу до максимальної прозорості води.