На третій день капуста має пустити піну – це означає, що можна відправити її в холодильник. Через два дні капусту можна, в принципі, їсти, а через два дні вона повністю готова. Разом неквапливий процес квашення займає днів. п'ять – тиждень.Jul 18, 2018
Як тільки стане помітно, що піна зникла з поверхні розсолу, а сам розсіл вже не піднімається, і став світлішим, це говорить про те, що капуста готова. Ще одним показником того, що капуста вже приготувалося, слугує її смак. Готова капуста повинна мати кислувато-солоний і при цьому освіжаючий смак.
У молодик, коли рух рідин сповільнюється, капусту теж квасити не прийнято, але це правило не таке суворе, як попереднє. Виходить, що найбільш сприятливі дні для засолювання капусти у 2022 році 24 жовтня; 9, 10, 11, 15, 16, 20, 21, 22, 23 Листопад; 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 та 22 грудня.
Уклавши на верхній шар прянощі, капусту заливають водою, у якій вона варилася. Закривають капусту марлею, на неї кладуть дерев'яний гурток з гнітом. Через 2-3 дні, коли закінчиться бродіння, капусту прибирають на зберігання у холодне місце.