Спочатку скоринка камамбера мала сіро-блакитний відтінок, а білою вона стала лише на початку XX століття, коли сировари почали застосовувати спеціально виведену плісняву Penicillium camemberti. Камамбер витримують мінімум три тижні (або 35 днів – для сиру найвищої якості). Брі дозріває у підвалах 1-2 місяці.26 Aug 2018
1 стадія дозрівання Камамбера – 0-20 днів:
- пліснява скоринка біла, бархатиста;
- м'якоть злегка сирна;
- смак м'який вершковий;
- запах характерний, має грибні нотки.
Перезрілий сир пахне аміаком, який утворюється від процесів бродіння – продукт має явний гострий присмак, і його краще не є В найкращому разі від нього не буде ніякої користі. Врахуйте, що термін придатності становить 45 днів. Після відкриття упаковки камамбер потрібно з'їсти протягом доби.
Термін дозрівання від мінімум 42 до 70 діб. Термін зберігання після дозрівання при 2-4 ° С – до 4-х місяців у парафіні або плівці. Послідовність операцій у камері дозрівання залежить від того, яку упаковку чи поверхню сиру воліє бачити виробник.