Хурма на 80% складається з води, але при цьому енергетична цінність м’якоті становить близько 70 ккал на 100 г. Ба більше, помаранчеві плоди містять близько 12,5 г глюкози і фруктози на 100 г.
Жодна дієтологічна асоціація або асоціація ендокринологів не говорять про те, що потрібно повністю забороняти вживати хурму діабетикам. Один фрукт на день вагою 150-200 грамів – та норма, яку можна використовувати.
Підвищує рівень гемоглобіну – в ній є залізо. Збільшує працездатність і заспокоює нерви – це забезпечують вітаміни групи В, магній. Підтримує травлення – це робить пектин (входить до групи харчових волокон). Допомагає контролювати артеріальний тиск і роботу серця – у хурмі є калій, фосфор.