Пропорції заварювання кави в пуровері: 60-65 г кави на 1 літр води. Закип'ятіть у чайнику свіжу воду слабкої мінералізації, що підходить для заварювання кави. Встановіть фільтр у пуровер і пролийте круговими рухами 200-300 мл гарячої води.
Потрібно поставити пуровер на ваги та обнулити їх, потім запустити таймер і акуратно змочити кава невеликим об'ємом води. Обсяг води для змочування зазвичай вважають за потрійним коефіцієнтом щодо ваги самого кава. Якщо ви використовуєте 15 грам кава, то потрібно влити 45 грам води.
Для прикладу: на одну чашку кава об'ємом 200 мл Вам знадобиться 13-15 грам кава і 230 мілілітрів води (30 мілілітрів залишаться в кава, тому що 1 грам кава вбирає приблизно 2 г води). Для приготування смачної воронки критично використовувати ваги всіх стадіях.
Яка кава підійде для пуровера? Найкраще використовувати максимально свіжий кава, але домогтися прийнятного смаку та аромату можна і з кава з датою обсмажування до 60 днів. В даному випадку вам потрібно поекспериментувати з дозуванням, температурою води, що використовується, і часом екстракції.