Холестерин – це жироподібна речовина. У печінці виробляється приблизно 2/3 необхідного холестерину, 1/3 надходить в організм із продуктами тваринного походження.Jul 27, 2020
Дефіцит жовчі в кишечнику змушує організм повністю повертати її з кишечника печінка. Таким чином, знижується вироблення нової порції жовчі. У крові холестерин для цього синтезу не витрачається. Ось так відбувається надмірне накопичення холестерину у крові.
Печінка – Основний постачальник холестерину для органів та тканин, у ній виробляється 80% ендогенного холестерину. Інші 20% синтезуються в слизовій оболонці кишечнику, шкірі, корі надниркових залоз, статевих залозах2.
Всупереч поширеній думці, не весь холестерин у нашому організмі надходить із їжею, яку ми споживаємо. Насправді більша його частина (приблизно 75 відсотків) природним чином виробляється печінкою. Інші 25 відсотків ми отримуємо з їжі.