Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.
Передбачається, що цю ягоду не слід їсти людям з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, а також хворим на гастрит, коліт, ентерит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту. Не зважаючи на все інше, аґрус не можна змішувати з молоком та йогуртом, оскільки це може призвести до діареї.
Продукти, багаті на грубі волокна
- Фрукти та ягоди. Більшість фруктів та ягід мають харчові волокна, необхідні кишечнику. …
- Цілісні зерна. Лідери за змістом грубої клітковини. …
- Овочі. Майже всі овочі містять необхідні волокна. …
- Рисові висівки. …
- Квасоля та бобові. …
- Горіхи та насіння.
17 Dec 2019