Просто запам'ятайте: на 1 склянку рідини (молоку, вершків чи молока з водою) – 1 столова ложка крупи. Звідси й виходьте. Jun 24, 2012
Щоб приготувати кашу однорідної консистенції, необхідно дотримуватись пропорцій молока і манки – На 250 мл або 1 склянка молока беремо 1 їдальню ложку манної крупи. У такому разі манна каша буде рідкою. Цієї порції вистачить на одну дитину.
Тонким цівком всипаємо манку, не припиняючи помішувати. Варимо приблизно 5 хвилин до повного набухання крупи, постійно помішуючи.Інгредієнти:
- Молоко200 мл
- Манна крупа1 ст. л. з гіркою
- Сільщепітка
- Цукор1 ч. л.
- Вершкове масло за смаком
- Свіжі ягоди за смаком
Оптимальні пропорції для варіння манки – 3 ст. ложки крупи на 600 мл води або молока, або 6 ложок манки на 1 л рідини. Кашу можна робити густою або рідкою. Щоб манка не пригоріла, перед вливанням молока каструлю потрібно сполоснути холодною водою.