Якщо ви готуєте шашлик у майонезі з курки, маринуйте м'ясо години 2, цього достатньо. Грибний шашлик у майонезе маринується всього годину, так що печериці можна замаринувати вже біля мангалу. Шашлик зі свинини в майонезі повинен помаринуватися при кімнатній температурі години 4, а в холодильнику довше, краще за ніч.
Якщо м'ясо довго лежало в морозилці або ви, в принципі, не впевнені в його свіжості, час маринування краще збільшити. У такому разі шашлик із курки потрібно тримати в маринаді не менше 2 годин, шашлик із свинини – 4 години, а яловичину та баранину ще довше – від 6 годин. Так смажене м'ясо вийде смачним та м'яким.
Є сотні рецептів маринаду для свинячого шашлику. Однак найкращим є найпростіший, у ньому лише три інгредієнти – цибуля, сіль та мелений перець (червоний та чорний). Такий шашлик маринується 12–18 годинтому його краще залишати на всю ніч.