Після розтину упаковки максимальний термін зберігання пастеризованого молока. 48 годин, стерилізованого – 96 годин. Ультрапастеризоване зберігається стільки, скільки написано на упаковці. Кисломолочні продукти варто вживати протягом 72 годин. Jan 22, 2020
Пастеризоване молоко у нерозкритій упаковці може зберігатися порядку 7–10 днів, іноді навіть 14 днів. При ультрапастеризації молоко нагрівають до температури 137 °С, витримують 3-4 секунди, а потім різко охолоджують. За цей час молоко не встигає придбати присмак кип'ятіння та топлення.
10:00 Пастеризоване молоко у відкритому пакеті зберігається у холодильнику не більше 5 діб. Це максимальний термін при якому поживна цінність та смакові властивості продукту залишаються незмінними. У житловому приміщенні. При кімнатній температурі молоко може зберігатися після розтину не більше 10 годин, потім поступово скисає.
У пастеризованому молоці через методи його обробки насправді залишається зовсім небагато бактерій, які при зберіганні можуть зробити продукт небезпечним. Воно може зіпсуватися, проте навіть трохи прострочене пастеризоване молоко не так небезпечно, як що не пройшло таку обробку.