Свіжі мідії у холодильнику можна зберігати до двох діб. Заморожені молюски можуть зберігатися у морозилці до 3 тижнів. Мідії без раковин за температури -18 ℃ можна зберігати до 2 місяців. Готові мідії зберігати не рекомендується – страви з ними дуже швидко псуються.
Його не можна зберігати більше, ніж 3 доби. За цей час мідії запросто можуть загинути. Найправильнішим рішенням буде використати їх відразу ж після придбання: адже неможливо дізнатися напевно де, скільки і за яких умов вони зберігалися до придбання.
Як перевірити свіжість мідій?
- Раковини живих мідій повинні бути цілими, без ушкоджень та тріщин.
- Запах має бути свіжим, мідії приємно пахнуть морем. Будь-який сторонній неприємний запах – привід насторожитися.
- Стулки раковин мають бути закриті. …
- При термообробці жива мідія обов'язково має розкрити раковину.
May 22, 2019