Що стосується солі, то її кількість – не більше 9% від підсумкової маси сухого продукту. Більша кількість вказує на бажання виробника приховати смак неякісної сировини. Об’ємний відсоток вологи – не більше ¼ від загальної маси продукту. Середня калорійність кальмара – 130 до 300 ккал.
Не потрібно солити кальмари під час приготування, інакше їхнє м’ясо стане жорстким і несмачним; Варити кальмара потрібно недовго, інакше він стане гумовим і втратить смак. Середня за розміром тушка готується в киплячій воді протягом двох-трьох хвилин.
До складу кальмарів входять необхідні для людського організму мікро- та макроелементи: йод, мідь, залізо, фтор, магній, калій, кальцій, натрій, марганець, кобальт, селен, вітаміни групи В, С, РР, Е, поліненасичені жири та амінокислоти, багато з яких зберігаються в готовому продукті за умови використання можливостей …