Цілий рибині, щоб просолитися, потрібно 2-3 дні, порізаної – 12-18 годин. Під час використання оцту час посолу можна скоротити. Охолоджуйте розсіл перед заливкою.
Нарізати тушку товстими шматками або відокремити філе від кісток та солити його цілком (на одну скумбрію середнього розміру потрібно 1,5 ст. ложки солі). Потім приготувати маринад: змішати 9% оцет, олію, гвоздику, перець горошком і лавровий лист.
Змішаємо сіль та цукор. Рибу ретельно натираємо цією сумішшю, насипаємо всередину. Укладаємо у відповідний посуд, посипаємо перцем, цілим коріандром, кладемо лавровий лист і відправляємо в холодильник на добу. Через добу дістаємо, промиваємо від солі, обсушуємо тушки та нарізаємо на порційні шматочки.