Для сиру, що знаходиться в закритій заводській упаковці, встановлюється термін придатності 48 годин, якщо зберігання проводиться в холодильнику при температурі від 0 °C до +8 °C. Слід врахувати, що сир, що зберігається в паперовій упаковці, може відпітніти.24 Oct 2022
До 30 днів – при глибокому заморожуванні. Для цього потрібно покласти сир у морозильну камеру з температурою мінус 30 ° С на 4-7 годин. Потім заморожений продукт можна зберігати за температури –20…–17 °З. До 14 днів – у морозильнику за температури –18…–12 °С.
Сирний продукт містить консерванти і тому довго не псується або як то кажуть «зберігає споживчі властивості». До речі: Досить часто сир піддають термічній обробці, тобто варять, вбиваючи за допомогою температури бактерії (і корисні та шкідливі).
Магазинний збереже свої якості та не зіпсується від 3 до 5 днів при температурі від 0 до +6 градусів. Йдеться про час після розтину упаковки. Експерти радять зберігати фермерський сир в емальованій або скляній ємності із щільною кришкою. Також добре зберігає якість сиру харчова фольга.