Основна шкода швидкої їжі полягає в тому, що такі продукти висококалорійні та містять велику кількість простих вуглеводів, а також покращувачі смаку, консерванти та більше ніж потрібно солі та цукру. Якщо є таких продуктів багато, це може сприяти ожирінню, і як наслідок розвитку діабету 2 типу.
Смак локшини посилюється за допомогою добавок, які можуть імітувати справжні продукти. Шкода локшини швидкого приготування – це надлишок натрію, який у великих кількостях може призвести до раку шлунка, хвороб серця та інсульту. Крім того, локшина містить різні консерванти та підсилювачі смаку.
Регулярне вживання локшини швидкого приготування також пов'язують із підвищеним ризиком метаболічного синдрому та такими наслідками, як надлишковий абдомінальний жир, високий кров'яний тиск, високий рівень цукру та аномальний рівень ліпідів у крові.
До очевидних мінусів цього продукту можна віднести надлишок натрію, який у нормі необхідний для нормального функціонування нашого організму, але у великих кількостях він загрожує підвищеним ризиком раку шлунка, хвороб серця та інсульту.