Зносостійкість – безперечна конкурентна перевага кераміки. На ножах практично не з'являється подряпин, тріщин, вони не боїться гарячої води, ні сучасних миючих засобів. Керамічні ножі не рекомендується використовувати для рубання кісток, замороженого м'яса, твердих продуктів.
У чому перевага керамічного ножа?
вони не іржавіють; їх легко мити — рахунок рівномірної структури вони гладші, ніж металеві ножі; вони легші; не залишають присмаку та екологічно чисті.
Скільки служать керамічні ножі?
Як правило, керамічні ножі служать кілька роківПри цьому їх не треба заточувати – це відмінна перевага керамічних ножів від металевих. Найчастіше ніж з металевим мечем втрачає свою гостроту вже через тиждень після заточування, навіть якщо ним помірно користуватися.