При варінні слід набрати в каструлю холодну воду, опустити в неї шужук, довести до кипіння на сильному вогні, зняти пінку і зробити після цього в декількох місцях. кишки проколи. Це потрібно для того щоб кишка не порвалася при варінні. Час варіння складає 1,5-2 години.
Кишки замочіть у солено-содовому розчині (на 1 л води 2 ст. л. соди та солі) на 3-5 годин.
Чим корисний Кишки свинячі Вітамін В12 відіграє важливу роль у метаболізмі та перетвореннях амінокислот. Фолат та вітамін В12 є взаємопов'язаними вітамінами, беруть участь у кровотворенні. Нестача вітаміну В12 призводить до розвитку часткової або вторинної недостатності фолатів, а також анемії, лейкопенії, тромбоцитопенії.