Як отримати спирт із зерна: докладний посібник

0 Comments 15:51

Процес одержання спирту із зерна – це унікальне та часто застосовуване технологічне рішення, яке широко використовується у різних галузях промисловості. Основним джерелом спирту є зернові культури, такі як пшениця, кукурудза та ячмінь. Процес виготовлення спирту пов'язаний з використанням спеціального обладнання та певною послідовністю хімічних реакцій.

Першим кроком в одержанні спирту із зерна є очищення сировини від домішок та забруднень. Потім відбувається процес переробки зерна, у результаті з нього витягується крохмаль. Крохмаль потім перетворюється на цукор, який стає вихідним матеріалом для виробництва спирту. Для цього процесу використовується ферментація, при якій цукор перетворюється на етиловий спирт.

Після цього слідує етап дистиляції, під час якого сирець проходить через спеціальні апарати, де відбувається поділ спирту від інших компонентів. Дистиляційний процес дозволяє отримати високоякісний спирт, який потім може бути використаний для виробництва різних алкогольних напоїв або як промисловий розчинник.

Таким чином, одержання спирту із зерна – це комплексний технологічний процес, який потребує спеціальних знань, обладнання та регуляцій. Від якості сировини та правильності виконання кожного етапу залежить кінцевий продукт – спирт, що використовується в медицині, виробництві алкогольних напоїв та інших галузях промисловості.

Як отримати спирт із зерна
ЕтапОпис
Молоття зернаЗерно вміщується до млина і подрібнюється до стану молотя
СуслоМолоте зерно змішується з водою, виходить сусло
СахарифікаціяУ сусло додається фермент, який розкладає крохмаль на цукри.
ФерментаціяЦукрове сусло міститься в бак з дріжджами і відбувається гірськолижне зброджування
ДистиляціяСпиртову суспензію переганяють за допомогою спеціального апарату для поділу спирту та води
ОчищенняОтриманий спирт очищається від домішок за допомогою додаткових методів фільтрації та очищення
РозливанняОчищений спирт розливається в пляшки або іншу упаковку для подальшого використання

Як робиться спирт із зерна?

Спосіб здійснюють наступним чином. Зерно попередньо звільняють від лушпиння, подрібнюють, змішують з рідкою фракцією при 50 – 55 oC. У заміс вводять амілолітичні ферменти, нагрівають до 85-95 oC та здійснюють попередній ферментативний гідроліз у процесі водно-теплової обробки.

Скільки спирту вийде із 1 кг пшениці?

Вихід спирту з різної сировини

Зерно (1кг)Спирт 96%, лВуглеводів, %
Картопля0,117
Кукурудза0,4165
Овес0,3860
Пшениця0,3860

Скільки спирту виходить із 1 тонни пшениці?

Нормативний вихід спирту

Вихід спирту в декалітрах із 1 т умовного крохмалю за схемами виробництва*
13
Кукурудза6465,0
Жито62,963,9
Пшениця63,764,7

Збережена копія

Скільки спирту виходить із 1 кг цукру?

Тепер ділимо кілограми спирту на його щільність: 0,511/0,8 = 0,64 літра. Тобто з одного кілограма цукру ви отримаєте 640 мілілітрів спирту.

Related Post

F9 що робитьF9 що робить

Функції клавіші F9 Клавіша F9 дозволяє "оновити" вікно документа в MS Word (незрозуміло навіщо), а при поєднанні з клавішею Ctrl – вставити в документ пару фігурних дужок.9 травня 2018 р.

Принцип роботи двоконтурного газового котла влітку: особливості та перевагиПринцип роботи двоконтурного газового котла влітку: особливості та переваги

Двоконтурні газові котли є незамінним джерелом тепла та гарячої води в зимовий період, але що відбувається з ними влітку? Як зберігаються їх функції та енергоефективність? Давайте розберемося, як працює двоконтурний