Палтус – популярна риба, яку можна зустріти у меню багатьох ресторанів та супермаркетів. Однак не всі знають, як визначити, яке м'ясо знаходиться усередині цієї риби. Адже, як відомо, якість та смак риби залежать від її виду та виду палтуса.
Основна відмінність м'яса палтуса з інших видів риби – його білок. Він має відмінний смак та текстуру, а також містить вітамін В12 та залізо. Біле м'ясо палтуса має ніжний і м'який смак, але в той же час може бути більш щільним і пружним у порівнянні з іншими видами риби.
Коли вибираєте палтус, зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Свіжий палтус повинен мати яскравий і чистий вигляд, блискучий та немаслянистий. Також зверніть увагу на очі – вони мають бути чіткими та опуклими. Якщо очі у палтуса випали, це може бути ознакою тривалого зберігання чи поганої якості м'яса.
№ | Місцевість | М'ясо палтуса |
---|---|---|
1 | Каспійське море | Біле |
2 | Балтійське море | Біле |
3 | Чорне море | Біле |
4 | Баренцове море | Сіре |
5 | Охотське море | Сіре |
6 | Берингове море | Сіре |
7 | Японське море | Сіре |
8 | Атлантичний океан | Червоне |
9 | Північне море | Червоне |
Палтус – одна з найсмачніших риб, що володіє жирним, ніжним, практично без кісток білим м'ясом. Виловлена в північній частині Атлантичного океану та заморожена на кораблі. Це дика риба. Приготовлена методом натурального копчення на тирсі вільхи, тому має насичений смак і яскравий аромат.
Який до смаку палтус?
Який палтус на смак? солодке, ніжне, щільне та практично без кісток. Такі унікальні властивості роблять цю рибу делікатесом. Один із видів, білокорий палтус, вважається найсмачнішим завдяки невеликій кислинці.
У чому відмінність камбали від палтуса?
Камбала і палтус хоч і родичі, але смак у них різний. М'ясо палтуса більш ніжне, при правильному приготуванні воно танутиме в роті. У камбали м'ясо щільніше і волокнисте, оскільки воно не таке жирне. Палтус може бути жирнішим камбали у 7, а то й у 8 разів!
Скільки коштує 1 кг палтусу?
Палтус тихоокеанський синьокорий гарячого копчення Кг. 1900 руб. за 1 кг.