Добре для приготування цього напою підходять червоні вина. В ідеалі – молоді сортові вина без яскравих нот у смаку чи ароматі. Зазвичай у ресторанах варять глінтвейн із сухого чи напівсухого червоного вина, наприклад, Каберне, Сапераві чи Мерло.
Яке вино найкраще підходить для глінтвейну?
Для приготування глінтвейну знадобиться недорого червоне вино – Мерло, Зінфандель або Гренаш. Також потрібні будуть прянощі, апельсини та інші цитруси. Гріти напій треба на повільному вогні – так, щоб вино не доходило до кипіння. Збережена копія
Яке вино краще використовувати для приготування?
Краще вибирати пом'якше вино, без великої концентрації танінів. Якщо вино дуже танінне, під час готування їх концентрація відчуватиметься сильніше, і страва може здатися сухішою.