Випікати макарони слід 10 хвилин, на 6-й хвилині, коли вже утворюються характерні «спіднички», рекомендується швидко відкрити духовку і перевернути деко, щоби печива підсушилися рівномірно.Apr 26, 2015
Готовність легко перевірити, спробувавши підняти макарон кінчиком ножа, якщо відходять від основи — готово. Занадто довгий час, проведений у духовці, може негативно позначитися на кольорі макаронів, особливо світлих.
Розігріти духовку до 130-150 градусів. Режим – конвекція. Увага! Саме конвекція, а не верх-низ+конвекція, це важливо в тому випадку, якщо ви хочете пекти макарони без сушіння.
Ось ще одна з причин, чому макаронс тріскає при випіканні. Взагалі, температурний режим дуже важливий при приготуванні макаронс. При надто високій температурі кришечки потріскаються і пересушуються, при надто низькій – не пропікуться.